marți, 26 mai 2009

Berguzar Korel şi Halit Ergenc – nuntă în direct de 360.000 Euro!



O premieră mondială, o nuntă în direct cu peste 300 de invitaţi speciali, 8 camere de filmare şi o echipă tehnică de 150 de persoane.

Pe 1 şi 2 decembrie, fanii serialului 1001 de nopţi, vor avea parte de 2 episoade cu adevărat speciale. O premieră nu doar pentru Turcia, ci şi pentru întreaga lume, după cum au declarat reprezentanţii echipei de producţie, aceste 2 episoade difuzate în Turcia într-o singură ediţie maraton care a ţinut fanii serialului în faţa televizoarelor aproape 3 ore a încheiat sezonul II de filmări.

O nuntă ca-n poveşti, doar că în direct la televizor Episodul 67 şi 68, difuzate pe 1 şi 2 decembrie, vor avea ca atracţie principală mult aşteptata nuntă a lui Onur cu Şehrazat. Aceasta a avut parte de o premieră pe care puţini oameni şi-ar fi putut-o imagina. Cea mai aşteptată nuntă a fost transmisă în direct pe postul de televiziune Kanal D Turcia, actorii fiind nevoiţi să-şi învingă emoţiile date de ineditul situaţiei în care au fost puşi sau micile incidente tehnice inerente unei astfel de transmisii.

În ciuda condiţiilor atmosferice foarte dificile, afară fiind foarte frig, deopotrivă tehncienii şi actorii au avut o prestaţie demnă de aplaudat. Din dorinţa ca totul să iasă perfect, până şi firma de catering anagajată special pentru secvenţele de la nuntă, a participat la repetiţiile generale.

Fanii înfocaţi ai serialului şi diverse personalităţi s-au numărat printre invitaţi

Printre cei 350 invitaţii care au participat la transmisia în direct a acestei nunţi fabuloase s-au numărat nu doar câţiva dintre cei mai înfocaţi fani ai serialului, dar şi numeroase personalităţi ale vieţii mondene şi artistice din Turcia.

150 de tehnicieni, 8 camere de filmare şi 3 regizori! Nu este vorba doar de costul total al celor 2 episoade care se ridică la 360.000 de Euro, ci şi de faptul că pentru realizarea acestora a fost pusă în mişcare una dintre cele mai impresionante echipe tehnice.

Coordonarea celor 150 de persoane care au făcut parte din echipa tehnică a fost cu atât mai dificilă cu cât a reunit specialişti care nu au mai lucrat niciodată împreună la o aşa producţie, ei facând parte fie din echipa tehnică a casei de producţie, fie din cea a televiziunii Kanal D Turcia.

Pentru că Irfan Sahin, directorul de producţie al Kanal D Turcia, şi-a dorit ca acest episod maraton să menţină aceeaşi calitate deosebită a imaginii, a apelat la filmări simultane cu 8 camere profesionale de tip Galaxy, Jimmy Jip Panther, Steadycam (camere profesionale), care susţinute de camerele fixe, au făcut posibil ca regia să se facă pe loc. Practic, s-au motat în direct, scene filmate în acel moment cu scene filmate anterior, lucru care a constituit o premieră în Turcia, şi se pare, chiar şi în lume.

3 sezoane de filmari (Sezonul I = Ep.1-29, Sezonul II = Ep.20-68 şi Sezonul III = Ep.69- se filmeaza) şi un final cu surprize.
Sezonul III al serialului debutează cu episodul 69, dar întreaga echipa se află încă pe platourile de filmare. Conform ultimelor declaraţii făcute de către actorul Halit Ergenc (Onur), finalul serialului promite numeroase surprize.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu